sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Conopida cu ciuperci la cuptor


Timp de preparare‘ 40 – 45 min

Ingrediente:
- o conopida mai mare,
- ciuperci proaspete ( cantitate dupa gustul fiecaruia ),
- una-doua cepe,
- unt,
- un ou,
- 2 linguri faina,
- doua cani de lapte sau zeama in care a fiert conopida sau o cana de apa fiarta cu putina vegeta
- o bucata de branza,
- zeama de lamaie,
- sare,piper, vegeta,boia dulce sau picanta ( dupa gust ),
- condimente: maghiran, coriandru, oregano.
Mod de preparare
• Conopida se desface in bichetele mici si se pune la fiert in apa cu sare aprox 10-15 min.
• Cipercile curatate se taie in fasii subtiti si se calesc in putin unt pe aragaz. Se condimenteaza cu piper, dupa gust.
• Ceapa, se curata, se taie solzisori si se caleste si ea in putin unt.
• Intr-o cratita mica se pune pe foc o lingura de unt cu doua linguri de faina. Se rumeneste putin faina, apoi se adauga,amestecand continuu cu un tel, laptele/ zeama / apa. Se fierbe sosul obtinut pana se ingroase putin. Se adauga galbenusul de ou si se amesteca bine. Cand sosul s-a mai ingrosat, se adauga Purina zeama de lamaie.
• Intr-o tava mai inalta se pregateste preparatul astfel:
– se unge tava cu int;
– se aseaza primul rand de buchetele de conopida, fiarta si scursa de apa, cat mai uniform si mai egal;
– se aseaza apoi ciupercile calite;
– peste ciuperci se agauga ceapa calita;
– branza rasa se adauga apoi intr-un strat cat mai uniform;
– urmeaza un nou strat de buchetele de conopida;
– peste toata compozitia se adauga sosul pregatit;
– se presara deasupra boiaua, oregano,maghiran, coriandru;
– se da la cuptor aprox 20-25 min ( pana cand se rumeneste deasupra ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu