duminică, 19 ianuarie 2014

Pizza de cartofi



Timp de preparare:  30 min


 ( pentru 4 portii )



 - 8 cartofi medii
 - 4 ouă
 - o bucată cascaval / brânză
 -  marar și/sau pătrunjel
 - sare, piper după gust
 - ulei pentru prăjit

Preparare:

   Se curăță cartofii si se dau pe răzătoarea mare. Separat se bate cele 4 ouă ca pentru omletă.  Se rade cascaval sau brânză ( cantitate pusă după gust ). Într-un castron, se amestecă: cartofii rași, oul, cașcavalul ras. Se adaugă verdeață după gust ( se poate si fară ), sare, piper.
  Într-o tigaie, se pune puțin ulei la încins. Compoziția pentru o porție se pune în tigaie și se întinde ca o clătită. Când este prăjită pe o parte, se întoarce cu o paletă și pe a doua parte.
  În farfurie se mai poate adăuga verdeața și cașcaval ras.

Pentru cei care nu mănânca fără carne :) , se mai poate adăuga în compoziția inițială: salam, șuncă presată, cârnăciori sau orice poftiți, tăiate cubulețe.

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu