Timp de preparare: 30 min
( pentru 4 portii )
- 8 cartofi medii
- 4 ouă
- o bucată cascaval / brânză
- marar și/sau pătrunjel
- sare, piper după gust
- ulei pentru prăjit
Preparare:
Se curăță cartofii si se dau pe răzătoarea mare. Separat se bate cele 4 ouă ca pentru omletă. Se rade cascaval sau brânză ( cantitate pusă după gust ). Într-un castron, se amestecă: cartofii rași, oul, cașcavalul ras. Se adaugă verdeață după gust ( se poate si fară ), sare, piper.
Într-o tigaie, se pune puțin ulei la încins. Compoziția pentru o porție se pune în tigaie și se întinde ca o clătită. Când este prăjită pe o parte, se întoarce cu o paletă și pe a doua parte.
În farfurie se mai poate adăuga verdeața și cașcaval ras.
Pentru cei care nu mănânca fără carne :) , se mai poate adăuga în compoziția inițială: salam, șuncă presată, cârnăciori sau orice poftiți, tăiate cubulețe.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu