Daca
sa inserat si nu ai chef prea mare de gatit, o reteta simpla si
foarte gustoasa te poate salva. Ideea mea a pornit de la o reteta
simpla " Cartofi Evantai ". Si cum imi place sa ma joc,
iata ce a iesit...
Cartofi
imbracati la cuptor
Timp de preparare:
15 min
Timp de gatire:
45 min
Ingrediente:
(
pentru 4 portii)
- 8 cartofii de marime medie spre mare
- 150 g unt – se poate folosi si mai mult in functie de cat de mari sunt cartofii si dupa gustul fiecareia
- ulei de masline
- 150 g cascaval ras
- branza rasa si feliute
- 100 ml apa
- o ceapa mica taiata marunt
- condimente:
- piper
- vegeta
- sare
- magheran
- busuioc
- boia dulce
- cimbru
- coriandru
- condiment pentru cartofi ( exista in comert plicuri cu astfel de condiment )
- Patrunjel verde
- Optional: mezeluri - felii de bacon, bucatele de carnacior, feliute de costita afumata, sunca presata sau orice altceva ca va incanta papilele gustative ;)
Preparare:
Cartofii
se curata, se spala bine si se taie in felii subtiri, pe lungime, dar
nu pana jos...avand grija sa nu se desprinda. Un mic truc pentru a
reusi asta cat mai bine: se iau betisoare pentru frigarui, se infig
in partea inferioara a cartofului, apoi se taie cartoful pana la
betisor. Dupa executarea operatiunii de taiere se scoate betisorul si
gata ! Cartofii sunt taiati egal si fara alte riscuri de desprindere.
Separat,
intr-un castronel, amestecam: untul si condimentele enumerate mai sus
Intr-o
tava de marime medie, punem hartie de copt si o ungem cu putin unt
topit. Asezam cartofii in tava. Intre feliile de cartof punem
feliutele de branza si putin din amestecul de unt si condimente (
optional se pot adauga intercalat si feliute de mezeluri ). Cu restul
de unt se ung cartofii pe deasupra, ii stropim cu ului de masline,
acoperim tava cu folie de aluminiu si ii dam la cuptor ( incins in
prealabil ) pentru 30 – 35 min la foc mic.
Cand
sunt aproape gata ( dam un colt de folie la o parte si incercam un
cartof cu furculita – aceasta trebuie sa patrunda usor in cartof ),
dam folia la o parte si presaram peste cartofi cascavalul ras, si
deasupra branza rasa amestecata cu putina boia dulce ( pentru o
culoare frumoasa a crustei ce se va acoperii cartofii ).
Cand
cascavalul s-a topit si a imbracat frumos cartofii, scoatem tava din
cuptor si presaram deasupra patrunjel verde, proaspat tocat si
gata...numai buni de servit!
Va
spun eu ca iese un deliciu !
Spor
la gatit si pofta buna !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu