Gogoşi din albuşuri
Ingrediente:
- 5 albusuri
- 5 linguri faina (cu varf)
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
- 5 linguri zahar pudra (optional)
- 3 - 4 linguri nuca de cocos ( optional )
Modul de preparare:
Punem cinci albusuri intr-un vas, adaugam un praf de sare si le batem spuma tare. Apoi adaugam in albusurile batute o jumatate de lingurita cu bicarbonat de sodiu stins (pentru cei care nu stiu deja, a stinge bicarbonatul inseamna a-l amesteca cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie). Dupa aceea punem cele cinci linguri de faina, pe rand, amestecand usor de jos in sus, pentru a mentine astfel cat mai pufoasa compozitia gogosilor (trebuie sa amestecam pana atunci cand se vor desface toate cocoloasele de faina din compozitie).
Punem cate o lingurita de compozitie in uleiul incins si prajim gogosile pe amandoua partile. Trebuie sa avem grija sa nu le ardem prea tare, deoarece gogosile din albusuri se vor praji foarte repede (in cateva zeci de secunde). Pentru a scapa de excesul de ulei, indicat ar fi sa le punem pe hartie absorbanta imediat ce le scoatem din vasul in care le prajim. Cum n-am pus deloc zahar in compozitie, la sfarsit pudram gogosile din albusuri cu zahar pudra din abundenta (sau putem renunta la zahar, gogosile acestea sunt bune si daca nu sunt dulci - le gustam si ne hotaram la fata locului). Le putem orna cu toping de ciocolata.
Spor la gatit si pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu