Si
pentru ca unul din
membrii familiei mele este vegetarian, totdeauna trebuie sa am grija
cum le fac pe toate. Astazi m-am hotarat sa fac o pizza la pranz, asa
ca pentru a impaca si capra si varza am facut o pizza 2 in 1.
Pizza
2 in 1
Timp
de preparare: 60 min
Timp
de gatire: 45 min
Ingrediente:
- 400 g faina
- 200 ml apa calda
- 20 g drojdie proaspata
- 50 ml ulei
- o cutie ciuperci
- cascaval ras
- mezel de orice fel
- branza rasa
- 150g masline
- 2 rosii
- 2 oua proaspete
- 2 oua fierte
- bulion
- condimente ( 2 lgt vegeta, cimbru, busuioc, maghiran, oregano, piper)
- sare
Preparare:
Nu
stiu retetele clasice, sau cum fac altii, dar eu fac asa cum m-am
invatat eu. Asa ca in primul rand am facut maiaua.
Pentru
maia:
intr-un castron se freaca drojdia cu putina sare pana se lichefiaza.
Se adauga 60ml apa calda si ~5 linguri de faina,( eu pun faina
ochiometric ) pana ajunge la o consistenta asemanatoare cu smantana.
Se acopera cu un stergar curat si se da la cald pana creste.
Intre
timp pregatim sosul pentru pizza.
Pregatirea
sosului:
Intr-o
craticioara punem 2 linguri bulion, o lingurita vegeta, condimentele,
piper, 2 linguri ulei si apa si le punem la fiert, la foc mic. Le
lasam sa fiarba asa pana scade si sosul devine consistent. Cand a
scazut suficient de mult se stinge focul si se lasa la racit. L-am
separat in doua boluri deoare ce intr-unul am adaugat ardei iute
pentru a avea un sos dulce si unul iute.
Pregatirea
blatului de pizza:
Intr-un
castron mai mare, se pune faina, apa calda ramasa de la maia si
maiaua. Se amesteca bine. Cand s-au incorporat apa si maiaua se
adauga 50 ml ulei si se amesteca pana se incorporeaza si acesta. Se
acopera castronul cu un stergar si se da la cald toata compozitia,sa
mai creasca putin.
Intre
timp pregatim componentele ce le vom pune pe blat.
Pregatirea
pizzei:
Ciupercile
se maruntesc putin ( daca sunt felii mari ), rosiile se taie
cubulete, cascavalul si branza se dau pe razatoarea mare, masline –
se scot samburii si se taie mai marunt.
Mezelurile
se taie cubulete si se calesc putin intr-o tigaie cu o lingura de
ulei.
Dupa
pregatirea lor, intr-un castronel se bat 2 oua cu o lingurita de
vegeta si 3 linguri din sosul pregatit anterior si racit suficient de
mult.
Tava
in care urmeaza sa pregatim pizza, se unge cu ulei si se tapeteaza cu
faina.
Cand
blatul de pizza a crescut suficient de mult, se pune blatul de pizza
in tava si se netezeste. Deasupra adaugam: ciupercutele maruntite (
mai multe pe partea vegetariana ;) ), maslinele, branza rasa. Pe
partea nevegetariana am adaugat mezelurile trase putin in tigaie.
Peste
toata tava am adaugat rosiile cubulete si am dat la cuptor, la foc
mic.
Cand
deja pizza era 2/3 coapta ( testul scobitorii ), am scos tava din
cuptor si am adaugat ouale bautute acoperind toata suprafata pizzei.
Dam
iarasi la cuptor ( la foc mediu de aceasta data) pana se intareste si
oul deasupra . In acel moment se adauga cascavalul ras si oualele
fierte, taiate felii ( pentru aspect ;) ), si mai dam putin la
cuptor.
Am
taiat separat cele doua compozitii de pizza ( normala si vegetariana
) si le-am servit cu sosul pregatit la inceput.
Pofta
buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu