duminică, 4 mai 2014

Pizza 2 in 1

Si pentru ca unul din membrii familiei mele este vegetarian, totdeauna trebuie sa am grija cum le fac pe toate. Astazi m-am hotarat sa fac o pizza la pranz, asa ca pentru a impaca si capra si varza am facut o pizza 2 in 1.

Pizza 2 in 1

Timp de preparare: 60 min
Timp de gatire: 45 min

Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o cutie ciuperci
  • cascaval ras
  • mezel de orice fel
  • branza rasa
  • 150g masline
  • 2 rosii
  • 2 oua proaspete
  • 2 oua fierte
  • bulion
  • condimente ( 2 lgt vegeta, cimbru, busuioc, maghiran, oregano, piper)
  • sare

Preparare:

Nu stiu retetele clasice, sau cum fac altii, dar eu fac asa cum m-am invatat eu. Asa ca in primul rand am facut maiaua.
Pentru maia: intr-un castron se freaca drojdia cu putina sare pana se lichefiaza. Se adauga 60ml apa calda si ~5 linguri de faina,( eu pun faina ochiometric ) pana ajunge la o consistenta asemanatoare cu smantana. Se acopera cu un stergar curat si se da la cald pana creste.


Intre timp pregatim sosul pentru pizza.

Pregatirea sosului: 
Intr-o craticioara punem 2 linguri bulion, o lingurita vegeta, condimentele, piper, 2 linguri ulei si apa si le punem la fiert, la foc mic. Le lasam sa fiarba asa pana scade si sosul devine consistent. Cand a scazut suficient de mult se stinge focul si se lasa la racit. L-am separat in doua boluri deoare ce intr-unul am adaugat ardei iute pentru a avea un sos dulce si unul iute.



Pregatirea blatului de pizza:
Intr-un castron mai mare, se pune faina, apa calda ramasa de la maia si maiaua. Se amesteca bine. Cand s-au incorporat apa si maiaua se adauga 50 ml ulei si se amesteca pana se incorporeaza si acesta. Se acopera castronul cu un stergar si se da la cald toata compozitia,sa mai creasca putin.
Intre timp pregatim componentele ce le vom pune pe blat.

Pregatirea pizzei:
Ciupercile se maruntesc putin ( daca sunt felii mari ), rosiile se taie cubulete, cascavalul si branza se dau pe razatoarea mare, masline – se scot samburii si se taie mai marunt.
Mezelurile se taie cubulete si se calesc putin intr-o tigaie cu o lingura de ulei.
Dupa pregatirea lor, intr-un castronel se bat 2 oua cu o lingurita de vegeta si 3 linguri din sosul pregatit anterior si racit suficient de mult.
Tava in care urmeaza sa pregatim pizza, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Cand blatul de pizza a crescut suficient de mult, se pune blatul de pizza in tava si se netezeste. Deasupra adaugam: ciupercutele maruntite ( mai multe pe partea vegetariana ;) ), maslinele, branza rasa. Pe partea nevegetariana am adaugat mezelurile trase putin in tigaie.



Peste toata tava am adaugat rosiile cubulete si am dat la cuptor, la foc mic.




Cand deja pizza era 2/3 coapta ( testul scobitorii ), am scos tava din cuptor si am adaugat ouale bautute acoperind toata suprafata pizzei.



Dam iarasi la cuptor ( la foc mediu de aceasta data) pana se intareste si oul deasupra . In acel moment se adauga cascavalul ras si oualele fierte, taiate felii ( pentru aspect ;) ), si mai dam putin la cuptor.
Am taiat separat cele doua compozitii de pizza ( normala si vegetariana ) si le-am servit cu sosul pregatit la inceput.

Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu