duminică, 4 mai 2014

Spuma de Capsuni

Cum am cam inceput sa gasim capsuni pe toate drumurile, de ce sa nu profitam si sa facem un desert delicios, unul rapid,usor de facut si foarte gustos.

Spuma de Capsuni

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 10 min

Ingrediente:
( Pentru 4 portii)

  • 4 albusuri
  • 700 g capsuni
  • 150 g de zahar
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • putina esenta de vanilie
  • decoratiuni ( bombonele decorative )
  • nuca ( optional )

Preparare:

Pentru ca aceasta spuma sa iasa asa cum trebuie ar fi ideal ca toate ingredientele sa fie tinute la rece inainte de a ne apuca de treaba.
Cele 4 albususuri si un praf de sare se bat spuma tare. 


Cand albusurile au ajuns la consistenta dorita, se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana cand bezeaua este intarita ( daca intoarcem castronul aceasta sa nu curga ).
Separat se paseaza capsiunile pana se fac un piure si se adauga 2 linguri de zahar. Eu am oprit cateva capsuni pentru a orna bolurile in care am pregatit spuma de capsuni.
Cand piureul de capsuni este gata,am oprit cateva linguri, iar restul l-am adaugat peste bezea, ( oprind si din ea 2 linguri ) amestecand cu o lingura usor, de jos in sus, ca sa ramana spuma pufoasa. La final adaugam putina esenta de vanilie si cateva picaturi de zeama de lamaie.




Asamblarea bolurilor:

Se pune un strat de spuma de capsuni, apoi o lingura de piure de capsuni. Se completeaza cu spuma pana la umplerea bolurilor. Din bezeaua oprita putem face orice ne trece prin cap pentru un aspect mai frumos al bolurilor. Am ornat fiecare bol cu cate o capsuna asezata frumos pe margine si alte cateva capsuni, taiate cubulete si presarate pe deasupra. Pentru o pata de culoare ( avand deja culorile roz, rosu, alb ) am ornat cu bombonele verzi, si optional miez de nuca, maruntit si tras putin in tigaie. 







A iesit un deliciu!

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu