Cum am cam inceput sa
gasim capsuni pe toate drumurile, de ce sa nu profitam si sa facem un
desert delicios, unul rapid,usor de facut si foarte gustos.
Spuma
de Capsuni
Timp
de preparare: 15 min
Timp
de gatire: 10 min
Ingrediente:
( Pentru 4 portii)
- 4 albusuri
- 700 g capsuni
- 150 g de zahar
- cateva picaturi de zeama de lamaie
- putina esenta de vanilie
- decoratiuni ( bombonele decorative )
- nuca ( optional )
Preparare:
Pentru
ca aceasta spuma sa iasa asa cum trebuie ar fi ideal ca toate
ingredientele sa fie tinute la rece inainte de a ne apuca de treaba.
Cele
4 albususuri si un praf de sare se bat spuma tare.
Cand
albusurile au ajuns la consistenta dorita, se adauga treptat zaharul
si se bate in continuare pana cand bezeaua este intarita ( daca
intoarcem castronul aceasta sa nu curga ).
Separat
se paseaza capsiunile pana se fac un piure si se adauga 2 linguri de
zahar. Eu am oprit cateva capsuni pentru a orna bolurile in care am
pregatit spuma de capsuni.
Cand
piureul de capsuni este gata,am oprit cateva linguri, iar restul
l-am adaugat peste bezea, ( oprind si din ea 2 linguri ) amestecand
cu o lingura usor, de jos in sus, ca sa ramana spuma pufoasa. La final adaugam putina esenta de vanilie si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Asamblarea bolurilor:
Se
pune un strat de spuma de capsuni, apoi o lingura de piure de
capsuni. Se completeaza cu spuma pana la umplerea bolurilor. Din
bezeaua oprita putem face orice ne trece prin cap pentru un aspect
mai frumos al bolurilor. Am ornat fiecare bol cu cate o capsuna
asezata frumos pe margine si alte cateva capsuni, taiate cubulete si
presarate pe deasupra. Pentru o pata de culoare ( avand deja culorile
roz, rosu, alb ) am ornat cu bombonele verzi, si optional miez de
nuca, maruntit si tras putin in tigaie.
A iesit un deliciu!
Pofta
buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu